Natupol Booster

Vetenskapligt namn:
Bombus terrestris
Produktkategori:
Pollination
Play

Använd för

Använd för

När ska Natupol Booster användas?

Natupol Booster är särskilt utvecklat för att uppnå de allra bästa pollineringsresultaten hos grödor med en blomningsperiod på mellan en och fyra veckor och för pollinering av utomhusgrödor för områden som mäter 500 till 5000 m2. Humlor kan användas för nästan alla utomhusgrödor som kräver pollinering, som: stenfrukter (körsbär, plommon, aprikoser), kärnfrukter (äpplen, päron, kiwi), mjuka frukter (blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär), gurkväxter (vattenmeloner, pumpor, etc.) och utsädesgrödor (hybridraps, etc.).

Play

Hur det funkar

Hur det funkar

Hur fungerar Natupol Booster?

Natupol Booster är ett bo med en stor humlekoloni. Extra ventilation gör kolonin mindre känslig för kondens eller extrem värme. Efter insättning, börjar arbetarhumlorna att pollinera grödan. Det stöds av fler arbetare som föds under veckorna efter insättningen.

Natupol Booster ger humlekolonierna extra skydd mot regn och varierande temperaturer. Den patenterade Natupol Booster-kupan innehåller 80 % mindre plast och är extremt miljövänlig och hållbar. Boet är välisolerad, men har även extra ventilation så att den kan användas i varmare klimat. Den perfekta kombinationen av isolering och ventilation upprätthåller en perfekt invändig temperatur, vilket leder till en bättre presterande humlekoloni.

Produktspecifikationer

Produktspecifikationer

Ett bo med en stor humlekoloni inklusive en drottning, arbetare, larver och sockerlösning

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Applicering Natupol Booster

Natupol Booster-kolonier kan släppas ut 4-7 dagar innan grödan blommar. Detta har ingen negativ effekt på kolonierna eller deras pollineringskapacitet.

 • Placera Natupol Boosters jämnt över hela området. Den bästa platsen är på en horisontell plattform strax över marken.
 • Vänta minst en halvtimme efter kuporna placerats ut innan kupans ingång öppnas, på så sätt kan humlekolonierna lugna sig.
 • Om nödvändigt, skydda kuporna från direkt solljus och regn, och tyng ned kupan med exempelvis en sten för att förhindra att den blåser iväg.
 • Öppna ventilationshålen längst upp på kupan vid varmt väder.
 • Ta bort det vita locket innan kupan öppnas.

Optimala förhållanden för Natupol Booster

Natupol Booster fungerar bäst vid en omgivningstemperatur mellan 10 och 30 °C.

Särskilda saker att tänka på

 • Se till att bona och ingångarna är väl synliga, så att humlorna enkelt hittar hem.
 • Luta inte boet för att förhindra att sockerlösning läcker.

Sidoeffekter

Bekämpningsmedel kan ha (in)direkta effekter på ekologiska lösningar. Se vilka bekämpningsmedel som ger sidoeffekter på denna produkt.

Gå till databasen med sidoeffekter

Produkthantering

Produkthantering

Hantering

 • Alla samhällen innehåller föda för att hålla humlorna i bra skick under transport och förvaring.
 • För att garantera bästa pollineringsresultat, börja använda boet på ankomstdagen.
 • Börja inte använda kupan senare än en dag efter ankomst.
 • Håll humlorna vid en temperatur mellan 15-25 °C.
 • Undvik direkt solljus på boet.

Nedladdningar

De allmänna villkoren av Koppert (Koppert B.V. och/eller dess dotterbolag) gäller Använd endast produkter som är tillåtna i ditt land/din region och för grödan. Kontrollera lokala registreringskrav. Koppert kan inte hållas ansvarig för obehörig användning. Koppert ansvarar inte för försämrad kvalitet om produkten förvaras längre än rekommenderat och/eller på ett felaktigt sätt.

Behöver du hjälp?