Modifierad formel för Macro-Mite

Nyheter

Koppert Biological Systems har utvecklat en ny formel för Macro-Mite, som ökar vitaliteten hos Macrocheles robustulus rovkvalster. Macro-Mite är en effektiv naturlig fiende för bekämpning av skadedjur på marken, som ägg, larver och puppar av sciarid-flugor, thrips-puppar och Lyprauta-larver.

 

Modifierad formel

Efter omfattande forskning och testande, kommer Koppert ersätta bärarmaterialet för Macro-Mite. Från 17 september, är rovkvalstret försett med ett bärande material som innehåller tillsatt torv. Den förbättrade formeln ökar rovkvalstrets vitalitet. Produktchef Tim Bossinga förklarar, ”den förbättrade vitaliteten är ett resultat av att rovkvalster kan bete sig på ett mer naturligt sätt i det nya bärarmaterialet. Vid leverans av produkten, är det fortfarande viktigt att applicera produkten så snart som möjligt på grund av Macrocheles kannibaliska karaktär.”

Appliceringsrådet är samma som tidigare.

Effektiv biologisk kontroll

Macrocheles svarar omedelbart när angreppsnivåer stiger och multipliceras snabbt. Makrocheles robustulus har en stor aptit och livnär sig på en mängd olika skadedjur. Detta rovkvalster kan inte bara användas för att bestrida sciarid-flugor, vitmaskar, och thrips, utan det kan även göra en insats för äggen, larver av myggor och flugor, samt små Duponchelia-larver. Macrocheles utvecklas väldigt väl och kan nå höga densiteter, vilket främjar en bättre skadedjursbekämpning. Det utgör därför en viktig grund för integrerad kontroll inom både vegetabilisk odling och prydnadsväxter.

Macrocheles huvudmeny

Medan Swirski-Mite är väldigt bra på att attackera thrips larvstadie, tar Macro-Mite över puppstadiet av detta skadedjur. Oberoende forskning utförd av Wageningen UR Greenhouse Horticulture-avdelning visar att Makro-Mite dödar thrips-puppar bättre än Hypoaspis-arter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få senaste nytt och information om dina grödor direkt i din inkorg.

Tillbaka till toppen
PREVIEW